Over ons

Vogeltrekstation centrum voor vogeltrek en –demografie is een samenwerkingsverband van het NIOO-KNAW en de Ringersvereniging. Het is hèt expertisecentrum op het gebied van vogeltrek en vogeldemografie en regelt de dagelijkse gang van zaken rond het vangen en ringen van wilde vogels voor wetenschappelijk onderzoek, beleid en bescherming.

Wat we doen

Door vogels te vangen en te voorzien van een metalen ring wordt informatie verkregen over trek, reproductie en overleving van Nederlandse vogels. Wat daar allemaal bij komt kijken leest u hier.

Organisatie

Vogeltrekstation is onderdeel van het NIOO-KNAW. Het NIOO-KNAW is één van de 16 onderzoeksinstituten van de KNAW. Hier vindt u alle informatie over onze organisatie en haar medewerkers.

Ringersvereniging

De Ringersvereniging behartigt de belangen van vrijwillige ringers in Nederland en geeft samen met het NIOO-KNAW het beleid van Vogeltrekstation vorm.

Geschiedenis

Op 24 mei 1911 werd de eerste Nederlandse vogelring aangelegd bij een spreeuw te Nijkerk. Daarmee werd de basis gelegd van wat inmiddels is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken onderzoeksmethode waarmee individuele vogels gevolgd kunnen worden. Lees meer over onze geschiedenis.

Vacatures

Kijk hier voor vacatures of een leuke stage.

Contact
Heeft u een ring gevonden? Kijk dan eerst op de pagina 'ring gevonden' om te zien waar u de ringgegevens door kunt geven. Heeft u een andere vraag, kijk dan hier.