Verlenging 2019 is gesloten. Wilt u alsnog uw machtiging verlengen, dan moet u per mail of telefoon contact opnemen met Vogeltrekstation.

Indien u 'geen toegang' krijgt moet u eerst inloggen op de website. Dit kan geheel linksonder op elke pagina.

 

Elke ringmachtiging is altijd één jaar geldig. Voor iedereen is de termijn hetzelfde: 01 maart tot 01 maart.

Ieder jaar dient u opnieuw verlenging van uw machtiging aan te vragen. U kunt dat doen door het online formulier op deze website in te vullen. Ringers van wie wij geen e-mailadres hebben, krijgen tijdig een formulier per post thuis gestuurd. Op het formulier kunt u aangeven of u weer een nieuwe ringmachtiging wilt hebben. Om voor verlenging in aanmerking te komen, dient u uw gegevens over het afgelopen jaar ingevoerd te hebben m.b.v. GRIEL, en dient u aan de criteria voor certificering te voldoen.

Hebben wij, om wat voor reden dan ook, de verlenging van uw machtiging niet van u ontvangen dan wordt uw ringmachtiging op 1 maart niet verlengd en krijgt u geen nieuwe machtiging toegestuurd.

Tot 1 juli van een kalenderjaar kan uw ringmachtiging nog worden verlengd. Na 1 juli vervalt uw ringmachtiging automatisch. U kunt opnieuw een aanvraag indienen, die wordt dan beoordeeld volgens de dan geldende normen.

Het (tijdig) verlengen van uw ringmachtiging is uw verantwoordelijkheid, stuurt u daarom tijdig het aanvraagformulier op om teleurstelling te voorkomen.

Indien u uw machtiging wilt wijzigen of uitbreiden, dient u hiervoor een verzoek in te dienen bij Vogeltrekstation. Bij voorkeur dient u het verzoek in gelijktijdig met uw aanvraag voor de verlenging van uw machtiging. Indien gehonoreerd vindt u dan de wijziging of uitbreiding op uw nieuwe machtiging die u op 1 maart ontvangt. Verzoeken tot wijziging of uitbreiding van uw machtiging die op andere tijdstippen worden ontvangen worden opgespaard en eens in de circa drie maanden behandeld. U ontvangt dan geen nieuwe machtiging op papier maar uitsluitend een update van uw machtiging als pdf. U kunt deze zelf printen en bij uw huidige ringmachtiging bewaren.