In Nederland worden vogels gevangen en geringd door zo’n 560 ringers: 90 professionele onderzoekers en 450 vrijwilligers. Ringen mag alleen met een machtiging van het Vogeltrekstation. Ringmachtigingen worden alleen afgegeven voor door het Vogeltrekstation goedgekeurde projecten. Iedereen kan ringer worden, maar eerst dien je voldoende ervaring op te doen.

Dat kan door mee te lopen met een ervaren ringer, als aspirant-ringer. Als je de fijne kneepjes eenmaal kent volgen een theorie- en een praktijkexamen. Na een met goed gevolg afgelegd examen kun je meedoen aan een van de projecten van Vogeltrekstation. Of je kunt zelf een project opzetten. Lees meer over de procedure die je dient te volgen om ringer te worden.

Vogels ringen is enorm leuk en leerzaam, en de gegevens worden gebruikt t.b.v. wetenschap, beleid en bescherming. Wil je ook gaan ringen? Meld je aan bij het Vogeltrekstation! Aan het verkrijgen van een ringmachtiging zijn voorwaarden verbonden.

Aspirant-ringer

Tijdens je stage kun je aspirant-ringer worden bij een ringer. Voor 15 euro per jaar heb je dan toegang tot de certificerings-bijeenkomsten van het Vogeltrekstation, de jaarlijkse ringersdag, ons blad Op Het Vinkentouw, en andere informatie. Ringers kunnen een aspirant-ringer aanmelden middels een standaardformulier dat je kunt downloaden, invullen en opsturen. Het is ook mogelijk gebruik te maken van het webformulier. De assistent-ringer kan de jaarlijkse vergoeding van 15 euro eenvoudig zelf betalen in onze webwinkel.

Is je interesse gewekt? Meld je vandaag nog aan!

Vogeltrekstation
Postbus 50
6700 AB Wageningen
0317 - 47 34 65
info@vogeltrekstation.nl
www.vogeltrekstation.nl