Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures

Stages

Vogeltrekstation is een erkend leerbedrijf van SBB. Daar praktijkervaring onmisbaar is in een beroepsopleiding, wil Vogeltrekstation zich actief inzetten om praktijk leren voor leerlingen en studenten te motiveren. Binnen Vogeltrekstation wordt een leerling en/of student met zoveel mogelijk aspecten in aanraking gebracht en wordt daarnaast goed begeleid.

Er zijn af en toe wel mogelijkheden voor korte of langere stages. Onderwerp en duur in overleg. Onze voorkeur gaat uit naar studenten die affiniteit hebben met de analyse van gegevens. Denk daarbij aan het berekenen van overlevingsschattingen uit ringgegevens of andere grootschalige analyses van ringgegevens. Basiskennis van dergelijke analyses is een voordeel maar niet noodzakelijk. Basiskennis van R is ook aan te bevelen.

Stages die gericht zijn op het kennismaken met de dagelijkse praktijk binnen onze organisatie zijn ook mogelijk. Denk daarbij aan allerhande administratief werk rondom de invoer en verwerking van ring- en terugmeldgegevens. Deelname aan veldwerk is, hoewel beperkt, ook mogelijk. Het kan dan handig zijn indien je over een rijbewijs (en eventueel een auto) beschikt. Als je meer informatie wil over een onderwerp neem dan contact op.

Vogeltrekstation biedt momenteel de volgende stages aan:

Habitatclassificatie CES
Timing van broedseizoenen 1911-2013 aan de hand van ringgegevens