Utrecht / Amsterdam, 23 oktober 2013 - De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Dit jaar is de prijs van 100.000 euro gewonnen door Judy Shamoun-Baranes en Camilla Dreef van de Universiteit van Amsterdam die een mobiele app gaan ontwikkelen om individuele vogels te volgen. De prijs werd woensdagavond uitgereikt in Utrecht door staatssecretaris Sander Dekker.

Team 'Vogel het uit' wil met de app heel Nederland laten helpen om vragen over vogels en hun gedrag te beantwoorden. Zo hopen ze meer wetenschappelijke informatie te krijgen over de activiteiten van vogels op allerlei plekken. Met de app kun je vogels die voorzien zijn van een GPS logger volgen en de locaties bezoeken waar de vogels geweest zijn. Op die locatie kun je dan zelf gegevens verzamelen die direct bijdragen aan het onderzoek naar de verplaatsingen van vogels.

Bekijk het filmpje op AT5 waarin Judy en Camilla een tipje van de sluier oplichten over dit spannende project. Vogeltrekstation feliciteert het gehele team van 'Vogel het uit' van harte met het winnen van deze mooie prijs.