Het is december, en daarmee tijd voor het verlengen van de machtiging of aspirant-verklaring. Het webformulier staat weer open! Klik op onderstaande link om er naartoe te gaan. U ontvangt een bevestigingsmail als het formulier goed is verzonden. Als u deze niet ontvangt, kijk even in de ongewenste e-mail. Heeft u de mail na enkele minuten niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

Verlenging aanvragen

 

Gedragscode 1.3

We hebben de Gedragscode bijgewerkt. Dit is de derde versie sinds het uitbrengen ervan bijna drie jaar geleden. Ik zal snel uitleggen wat er gewijzigd is.

Overlap punt 1.1 en 4.2 eruit
Punten 1.1 en 4.2 noemden allebei dat het u geacht wordt als ringer uw kennis en vaardigheden op peil te houden. We hebben de overlap eruit gehaald, door de regel hierover uit punt 1.1 te halen. 

Artikel 6: Wees u bewust van uw vrijwilligersstatus
We hebben een geheel nieuw Artikel toegevoegd, welke alleen van toepassing is op vrijwilligers. Dit hebben wij gedaan zodat duidelijk is wat Vogeltrekstation en vrijwillige ringers aan elkaar hebben.

U mag verwachten van ons dat wij u op de hoogte houden van eventuele actuele (gezondheids)risico's en u instructies en tips geven over hoe hiermee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de vondst van WNV in ons land dit jaar. Hierbij hebben wij gecommuniceerd dat u er goed aan doet om uzelf te beschermen tegen muggen en aangeraden bij uw huisarts aan te geven dat u met wilde vogels werkt om een eventuele diagnose te bespoedigen. 

Aan de andere kant is het aan u om de instructies en tips op te volgen en een afweging te maken van uw persoonlijke risico's. Dit jaar tijdens corona hebben veel ringers besloten dat het belang van ringwerk niet opwoog tegen de risico's van het reizen en ontmoeten van andere mensen. Het is heel belangrijk om na te denken over wat een bepaalde situatie betekent voor u en daar zelf een beslissing over te nemen, omdat Vogeltrekstation geen advies op maat kan geven. 

Daarnaast bent u zich ervan bewust dat u uw ringwerk vrijwillig uitvoert en hiervoor geen vergoeding ontvangt, tenzij anders afgesproken. 

De actuele versie van de Gedragscode is te vinden links onder het menu op de pagina "Regels voor ringers". U moet de Gedragscode onderschrijven bij het verlengen van uw machtiging of aspirant-verklaring, dus we raden u aan deze door te nemen.

Als u nog vragen, op- of aanmerkingen hebt over de Gedragscode, dan kunt u contact opnemen met ons. Vogeltrekstation is gesloten tijdens de feestdagen, vanaf 4 januari zijn we weer aan de slag.

Bekijk Gedragscode 1.3

Foto pestvogel door Bram Ubels.