Het is vanaf nu mogelijk om u aan te melden voor de Ringersdag op 14 december 2019! Klik op onderstaande link om u aan te melden en lees daaronder meer over de dag.

Meld u aan voor de Ringersdag!

Programma

De Ringersdag is hét moment om ringers uit alle delen van het land te ontmoeten en te spreken. Het programma is gevuld met interessante lezingen en leerzame workshops. De Ringersdag is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is! U hoeft dus niet geregistreerd te staan als (aspirant-)ringer bij Vogeltrekstation om u aan te kunnen melden.

De dag begint om 10:00 met de ALV van de Ringersvereniging, welke alleen toegankelijk is voor leden. Om 11:10 start het programma met lezingen en workshops. Voor het complete tijdschema, kunt u links op deze pagina het programma inzien.
 

Vogelringer van het jaar

De nominatie voor 'Vogelringer van het jaar' is nog open! Het vogelringwerk in Nederland wordt gedragen door zo’n 500 vrijwilligers. De gemiddelde ringer besteed honderden uren en dito euro’s per jaar aan zijn of haar hobby. Binnen dit ringerscorps zijn er mensen die zich onderscheiden omdat ze een bovengemiddelde bijdrage aan het ringwerk in Nederland leveren. Met de stimulerings- en aanmoedigingsprijs ‘Vogelringer van het jaar’ willen we deze bijzondere mensen in het zonnetje zetten. Lees meer over de nominering.
 

Theorie-examen vragen

Al lang heeft Vogeltrekstation de wens om een officieel theorie-examen op te stellen voor examenkandidaten, dat verder gaat dan kennis van Griel. Daar komt echter nog wel wat bij kijken, dus we vragen de hulp van alle ringers! Wat zou een aspirant die examen gaat doen nu echt moeten weten? We zoeken vragen van breed en algemeen tot specialistisch over een soort(groep), zowel open als multiple choice. Denk er alvast over na, en neem uw ideeën mee naar de Ringersdag!

 


 

Let op bij de aanmelding

De dag begint met de ALV van de Ringersvereniging, waar alleen leden van de Ringersvereniging bij aanwezig mogen zijn. In de middag zijn er meerdere workshops georganiseerd, waarvan u er één kan kiezen om bij te zijn. Voor deelname aan de instructeurbijeenkomst moet u instructeur- en/of examinatorstatus hebben. Bij de mentorworkshop verdient u bij deelname mentorstatus, als u ook voldoet aan de andere eisen.
 

Locatie

De locatie van de Ringersdag dit jaar is gebouw Leeuwenborch, Hollandseweg 1 te Wageningen, net buiten de campus van de WUR. Dit is een ander gebouw dan in de aankondiging vermeld stond. Door omstandigheden konden we niet meer terecht bij de eerste locatie. 
 

Lunch

Zoals bij vorige edities is het ook weer mogelijk om een lunchpakket te bestellen van tevoren. Deze kost €5,00 en kunt u contant betalen bij aankomst. Het is ook toegestaan om uw eigen eten en drinken mee te brengen. Er zal in ieder geval koffie en thee klaarstaan bij binnenkomst.
 

Route en parkeren

Wanneer u met de auto komt, kunt u het adres Hollandseweg 1 in Wageningen invoeren in uw navigatie. U kunt direct naast het gebouw kosteloos parkeren. Wanneer u met het OV komt, reist u naar treinstation Ede-Wageningen, en neemt u bus 88 naar halte Hoevestein, Wageningen, waarna het nog een klein eindje lopen is.

 

Foto: Jasper Koster