Op zaterdag 8 december organiseert  Vogeltrekstation weer de jaarlijkse Ringersdag. De Ringersdag is speciaal voor ringers en aspirant-ringers, maar iedereen is welkom.

Bij ontvangst is er een kopje koffie of thee te krijgen zoals altijd, maar dit jaar doen we ook een klein experimentje. Neem uw weegschaal en/of pesola mee als u mee wilt doen!

De Ringersdag start om 10 uur met de ALV van de Ringersvereniging (alleen voor leden). De dag begint voor iedereen om kwart over 11 met een opening van dagvoorzitter Wim Fokker, waarna Henk van der Jeugd terugblikt op afgelopen jaar en vertelt over de veranderingen in het proces van het aanvragen en ontvangen van de machtiging.

In de middag, als eerste na de lunchpauze, is er een leuk verhaal over boerenzwaluwen, verteld door Jouke Altenburg. Vervolgens worden er vier workshops georganiseerd, waarvan u er één kunt bezoeken.

1. Succesvol(le) ringers opleiden, door Henk van der Jeugd. Deze workshop is speciaal voor alle ringers die een aspirant-ringer opleiden of willen gaan opleiden. In de vernieuwde opleiding moeten ringers die een aspirant-ringer opleiden de Mentorstatus hebben. Door het bijwonen van deze workshop kunt u deze mentorstatus verkrijgen. 

2. Foto's maken van vogels in de hand, door Lars Buckx. 

3. Visualisatie van het gebruik van vogelgeluiden, door Steven Wytema. 

4. De mogelijkheden van de Vogeltrekatlas, door Youri van der Horst.

Na de workshops vertelt Vincent van der Spek een verhaal over VRS Meijendel, het oudste ringstation van Nederland. Henk sluit ten slotte de dag af, met de resultaten van ons weegschaal experiment. De dag is om 16:00 uur afgelopen, waarna er nog gelegendheid is om na te borrelen voor wie dat wil.

Registratie 

Graag uiterlijk 4 december aanmelden via het inschrijfformulier.

Lunch

Tijdens de Ringersdag wordt er een lunch aangeboden tegen gereduceerd tarief. Bij aanmelding kunt u aangeven of u een lunch wilt reserveren. De lunch bestaat uit 2 broodjes, krentenbol, appel en een bekertje melk.
Op de dag zelf krijgt u na contante betaling van 5 euro dan een lunchbon. Let op: het is niet mogelijk om op de dag zelf lunch te kopen. Meld u voor dinsdag 6 december aan als u een lunchpakket wilt.

Webshopbestellingen

Het is mogelijk om bestellingen uit de webshop op de Ringersdag op te halen. Zorg er dan voor dat de bestelling uiterlijk op donderdag 6 december om 12.30 uur bij ons binnen is. Indien voorradig zorgen we dat uw bestelling dan op de Ringersdag voor u klaar ligt. Vermeld bij de bestelling in het ‘Opmerkingenveld´ dat u de bestelling wilt ophalen tijdens de Ringersdag en kies bij ´Transportkosten berekenen´ voor ‘Zelf ophalen: EUR 0,00´. Zo kunt u de verzendkosten besparen.

Locatie en Routebeschrijving

De Ringersdag is in het Forumgebouw, een gebouw (nr. 102) van Wageningen Universiteit. Dit gebouw bevindt zich op de campus van Wageningen Universiteit.  Het bezoekadres: Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen.