Op zaterdag 10 december organiseert het Vogeltrekstation weer de jaarlijkse ringersdag.

De dag is speciaal voor ringers en assistent-ringers die aangesloten zijn bij het Vogeltrekstation, maar iedereen is welkom.

De ringersdag wordt dit jaar gehouden in het Forumgebouw van Wageningen Universiteit.

 

De ringersdag start met de ALV van de Ringersvereniging (alleen voor leden) en start rond 11 uur met het lezingenprogramma. 

Henk van der Jeugd geeft dan een terugblik op de projecten van afgelopen jaar en over nieuwe plannen. Ook laat hij de huidige stand van de digitale vogeltrekatlas zien.

Daarnaast zijn er ook lezingen van: 

Chantal Reuskens (Erasmus Medisch Centrum) geeft een update van het Zooonosenproject.

Lyndon Kearsley vertelt over de trekroute van koekoeken die hij in China heeft geringd.

Leon Kelder vertelt over VRS Kreupel

 

Registratie 

Graag uiterlijk 5 december aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Lunch

Tijdens de Ringersdag wordt er een lunch aangeboden tegen gereduceerd tarief. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u een lunch wil reserveren.De lunch bestaat uit 2 broodjes en een krentenbol, melk en een appel. 

Op de dag zelf krijgt u na contante betaling van 4 euro dan een lunchbon.

Let op: het is niet mogelijk om op de dag zelf lunch te kopen.

 

Webshopbestellingen

Het is mogelijk om bestellingen uit de webshop op de Ringersdag op te halen. Zorg er dan voor dat de bestelling uiterlijk op donderdag 8 december om 12.30 uur bij ons binnen is. Indien voorradig zorgen we dat uw bestelling dan op 10 december voor u klaar ligt. Vermeld bij de bestelling in het ‘Opmerkingenveld´ dat u de bestelling wilt ophalen tijdens de Ringersdag en kies bij ´Transportkosten berekenen´ voor ‘Zelf ophalen: EUR 0,00´. Zo kunt u de verzendkosten besparen.

 

Locatie en Routebeschrijving

De Ringersdag is in het Forumgebouw, een gebouw (nr. 102) van Wageningen Universiteit. Dit gebouw bevindt zich op de campus van Wageningen Universiteit.  Het bezoekadres: Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen.