Op zaterdag 16 december organiseert het Vogeltrekstation weer de jaarlijkse ringersdag. De ringersdag is speciaal voor ringers en assistent-ringers die aangesloten zijn bij het Vogeltrekstation, maar iedereen is welkom.

De ringersdag heeft dit jaar een feestelijk tintje, want de digitale Vogeltrekatlas wordt gepresenteerd aan alle ringers! Het programma is dit jaar ook anders dan voorgaande jaren. 

De Ringersdag start om 10 uur met de ALV van de Ringersvereniging (alleen voor leden). Na de ALV wordt de digitale Vogeltrekatlas gepresenteerd aan alle ringers, door Louise Vet (directeur NIOO-KNAW), Gerard Boere en Steven de Bie. Henk van der Jeugd geeft een inhoudelijke demonstratie over de mogelijkheden van de Vogeltrekatlas. 

's Middags blikt Henk terug op afgelopen jaar en organiseren we drie workshops. U kunt zelf kiezen welke twee workshops u wilt bijwonen. 

1. Succesvol(le) ringers opleiden (Henk van der Jeugd): Deze workshop is speciaal voor alle ringers die een aspirant-ringer opleiden of willen gaan opleiden. In de vernieuwde opleiding moeten ringers die een aspirant-ringer opleiden de Mentorstatus hebben. Door het bijwonen van deze workshop kunt u deze mentorstatus verkrijgen. 

2. Ruipatronen bij zangvogels (Raymond Klaassen): een nuttige workshop over de verschillende ruipatronen en hoe deze gebruikt kunnen worden voor de leeftijdsbepaling van vogels in het veld. 

3. Ringwerk en (sociale) media (filmmaker Stefan Sand): Tips en tricks bij het gebruiken van foto's en andere (sociale) media tijdens het ringwerk. 

 

Arend Timmerman sluit de dag af met een lezing over Ringmussen in het Friese Woudenlandschap.

 

Registratie 

Graag uiterlijk 12 december aanmelden via het inschrijfformulier.

Lunch

Hier is niet meer mogelijk om een lunch te reserveren.

Tijdens de Ringersdag wordt er een lunch aangeboden tegen gereduceerd tarief. Bij aanmelding kunt u aangeven of u een lunch wil reserveren. De lunch bestaat uit 2 broodjes, krentenbol, appel en een bekertje melk.
Op de dag zelf krijgt u na contante betaling van 5 euro dan een lunchbon. Let op: het is niet mogelijk om op de dag zelf lunch te kopen.

Webshopbestellingen

Het is mogelijk om bestellingen uit de webshop op de Ringersdag op te halen. Zorg er dan voor dat de bestelling uiterlijk op donderdag 14 december om 12.30 uur bij ons binnen is. Indien voorradig zorgen we dat uw bestelling dan op de Ringersdag voor u klaar ligt. Vermeld bij de bestelling in het ‘Opmerkingenveld´ dat u de bestelling wilt ophalen tijdens de Ringersdag en kies bij ´Transportkosten berekenen´ voor ‘Zelf ophalen: EUR 0,00´. Zo kunt u de verzendkosten besparen.

Locatie en Routebeschrijving

De Ringersdag is in het Forumgebouw, een gebouw (nr. 102) van Wageningen Universiteit. Dit gebouw bevindt zich op de campus van Wageningen Universiteit.  Het bezoekadres: Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen.