In een normaal jaar was vandaag de Ringersdag geweest, en waren we met vele ringers en de medewerkers van Vogeltrekstation bij elkaar gekomen. In plaats daarvan brengen we vandaag de digitale versie van ‘Op het Vinkentouw’ nummer 145 uit, met onder andere Vogeltrekstation onderzoekers en nieuwe ringers die zichzelf voorstellen, een stuk over hoe buitenlandse meldingen worden verwerkt en de ringverslagen van 2018 én 2019!

Lees OHV 145 hier

Ringverslagen
Naast de nieuwe OHV zijn er twee nieuwe pagina's op onze website gepubliceerd. De Ringersvereniging had bij ons aangegeven dat er onder ringers de behoefte bestaat om ringverslagen te kunnen delen met de rest van ringend Nederland. We hebben daar nu een webpagina voor aangemaakt, genaamd 'Ringverslagen'. Wij houden hier vanaf nu een lijst bij van met ons gedeelde ringverslagen en -rapporten. U kunt uw ringverslag als document aan ons opsturen, maar u mag ook een link delen als u ringverslagen op uw eigen website hebt staan. 

Bekijk Ringverslagen

Ringers in de media
De tweede nieuwe pagina is 'Ringers in de media'. Ringers verschijnen het hele jaar door regelmatig in de krant, op tv of op de radio. Bent u onlangs met uw ringwerk in de media verschenen, en is dit te lezen, zien of horen voor iedereen op het internet? Neem contact op, dan wij voegen het stuk toe aan de lijst. 

Bekijk Ringers in de Media

Foto strandplevier door Johan Krol.