In december kondigden wij aan dat het verkrijgen van de ringmachtiging per 2019 anders zal verlopen dan voorheen. De nieuwe functies in Griel zijn nu live!

Machtiging maken en controleren in Griel

De pagina ‘mijn machtiging’ onder het menu-item ‘mijn administratie’ is nu beschikbaar. Op deze pagina kunt u uw machtiging opvragen. Vervolgens kunt u deze opslaan op uw computer en zelf printen. Voor instructies, zie de handleiding.

Om deze stap te zetten hebben we sommige projecten in Griel anders moeten indelen. Als een project bij u van naam veranderd is, of een project is opgesplitst in meerdere projecten, dan heeft u hier als het goed is al bericht van gekregen. Let wel op dat u bij nieuwe projecten de standaard instellingen moet invoeren.

Op dit moment zijn de verlengingsaanvragen nog niet behandeld. Als u nu uw machtiging aanmaakt op de ‘mijn machtiging’ pagina, zal er dan ook heel groot ‘machtiging voorbeeld’ doorheen staan. Hier hoeft u niet van te schrikken. Zodra wij uw aanvraag behandeld hebben, zal u een geldige machtiging aan kunnen maken. Alle persoonlijke informatie en gegevens over de projecten, vangmiddelen en merktekens zijn al wél volledig ingevuld.

We vragen alle (aspirant-)ringers heel goed te controleren of de informatie op de machtiging klopt. We moesten heel veel gegevens verhuizen van onze administratie naar Griel, en daar kan weleens iets misgaan. Als er iets niet klopt, laat dit dan zo spoedig mogelijk aan ons weten!

Verlenging aanvragen

Het aanvragen van de verlenging voor 2019 gaat zoals voorgaande jaren via een webformulier. Via de link https://vogeltrekstation.nl/nl/verlengingsaanvraag-2019 komt u bij dit webformulier om verlenging van uw machtiging of aspirant-verklaring aan te vragen. Als u uw verlenging aanvraagt vóór 4 februari 2019, dan garanderen wij dat uw machtiging klaarstaat op 1 maart 2019. Als u een instituutsmachtiging heeft, dan is de deadline eerder, namelijk vóór 14 januari 2018. Dit is in verband met de facturatie van de machtigingen.

Voor aspiranten geldt dat er voor de verklaring betaald moet worden, net als voorgaande jaren. Ga naar ‘Aspirant-ringerverklaring 2019’ in de webwinkel, voeg dit toe aan uw winkelmand en reken af.