In Leeuwarden vindt van dinsdag 28 januari t/m vrijdag 31 januari de 19e editie van de Goose Specialist Group conferentie plaats, georganiseerd door NIOO, Sovon en Vogeltrekstation. Hoewel Nederland een van de belangrijkste landen is in Europa voor migrerende ganzen, is dit de eerste keer dat de GSG meeting in Nederland wordt gehouden. En gezien zo'n 40% van de ganzen in Nederland te vinden zijn in Friesland, is Leeuwarden de ideale locatie voor de GSG2020!

Op maandagavond is er een receptie in de avond voor alle deelnemers die al zijn aangekomen. Op dinsdagochtend gaat het congres van start met een hele hoop presentaties over uiteenlopende onderwerpen, allen betreffende ganzen. Op donderdag is een excursiedag en diner. Vrijdagochtend zijn de laatste presentaties en wordt de week na de lunch afgesloten. Voor het complete programma kunt u hier kijken.

U kunt zich tot een week voor de start van de conferentie aanmelden. De kosten voor een weekticket bedragen €200,-. Het is ook mogelijk om een enkele dag te komen. De kosten zijn dan €35,- voor een reguliere congresdag en €100,- voor de excursiedag met diner. Bent u vrijwillige ganzenteller voor Sovon en/of geeft u ganzen door via www.geese.org? Dan kunt u één dag komen voor het bedrag van €10,-! Voor meer informatie over de dag en het aanmelden, bekijk de website: https://www.sovon.nl/nl/gsg2020