7 juni 2012 - De volgende mededelingen zijn vandaag per email naar alle (assistent-)ringers verzonden:
 
Deze zomer draait Vogeltrekstation een tandje lager in verband met afwezigheid van collega’s door vakantie of werkzaamheden elders. Daarna gaan we weer op volle kracht verder! Houdt u deze zomer met de volgende zaken rekening:
 
1.       Bestellingen in de webwinkel kunnen niet worden verwerkt in de periode 13 juli t/m 5 augustus. U kunt in deze periode wel bestellingen plaatsen, maar deze worden pas na afloop van de vakantie verwerkt. Heeft u nog spullen nodig voor de zomer? Bestel dan niet later dan circa 20 juni, dan heeft u het op tijd in huis.
2.       Aanvragen voor nieuwe of gewijzigde vergunningen kunnen NIET worden verwerkt in de periode 15 juni - 15 augustus. Op deze regel kunnen helaas geen uitzonderingen worden gemaakt.
3.       Henk van der Jeugd is in de periode 15 juni – 10 augustus in het buitenland en leest dan minder frequent email en is niet telefonisch bereikbaar. Voor dringende zaken over bijvoorbeeld Licht op Natuur of andere dingen kunt u contact opnemen met Pieter Coehoorn. Henk zal emailberichten in deze periode niet altijd kunnen beantwoorden.
 
Hierbij willen we jullie ook meedelen dat Woutéra van Andel per 1 augustus 2012 het Vogeltrekstation gaat verlaten. Na ruim 8 jaren werkzaam geweest te zijn bij het Vogeltrekstation gaat ze een nieuwe uitdaging aan bij AVIKO als projectcoördinator. Vogeltrekstation verliest met Woutéra een gewaardeerd en uitstekend collega, en voor de meeste ringers was Woutéra een bekend gezicht en een vertrouwde stem aan de telefoon. We wensen Woutéra veel succes in haar nieuwe baan!
Dat betekent dat er een vacature ontstaat bij het Vogeltrekstation voor een applicatiebeheerder. De vacature zal over enkele dagen geannonceerd worden op vacaturesites en uiteraard op de websites van Vogeltrekstation en NIOO.
 
Christian Kampichler is per 15 mei van dit jaar overgestapt van Vogeltrekstation, waar zijn contract afliep, naar SOVON, waar hij een uitdagende nieuwe baan heeft gevonden. Christian zal bij SOVON een belangrijke samenwerkingspartner vormen voor Vogeltrekstation en we zijn blij dat we op deze wijze contact blijven houden.
 
Hartelijke groet van het VT-team