22 juni 2010 - De afgelopen tijd is een groot aantal aanvragen voor nieuwe ringvergunningen en wijzigingen van ringvergunningen verwerkt. Veel nieuwe ringers hebben examen gedaan, andere kandidaten wachten nog op een examen deze zomer of in het aankomende najaar. Als ook die aspirant-ringers zijn geslaagd zal het aantal actieve ringers voor het eerst sinds lange tijd de 460 overstijgen. Vogeltrekstation is blij dat we zoveel nieuwe, vaak ook jonge ringers mogen verwelkomen. Het voortbestaan van het ringwerk in Nederland is hiervan afhankelijk.

Tegelijkertijd is er veel werk gemoeid met opleiding, examinatie en administratie. Een bedankje aan de vele ringers die hieraan een bijdrage hebben geleverd is dan ook op zijn plaats. Het is verheugend om te zien dat er zoveel ringers zijn die een actieve bijdrage leveren aan het opleiden van nieuwe ringers. Hulde!

Met de vakantietijd voor de deur, en om de examinatoren even wat lucht te geven, worden er vanaf vandaag tot 1 augustus 2010 geen nieuwe aanvragen meer verwerkt. Pas na deze datum worden aanvragen weer in behandeling genomen.