2 september 2011 - Kom naar de open dag van het NIOO op zaterdag 10 september. Op die dag staan de deuren van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) open voor u. Dat is ter ere van de officiële opening van het nieuwe duurzame onderzoekscomplex in Wageningen, die twee dagen daarvoor plaatsvindt. Aan alle leeftijden is gedacht. We verwachten meer dan duizend bezoekers!

Van 11 tot 17 uur kunt u meer te weten komen over ons ecologische onderzoek: van antibiotica-producerende bacteriën tot de persoonlijkheden van vogels, en van het herstellen van meren vol algen tot biologische invasies.

Daarnaast komen ook het gebouw (ontwerp van Claus & Kaan Architecten) en de ecotechnologie erachter ruim aan bod. Het is inmiddels een landelijke voorbeeldlocatie voor innovatief bouwen met de natuur als inspiratiebron. Kom duurzaam poepen, stroom uit planten op het groene dak ontdekken of ecologisch prikkeldraad testen!

Vogeltrekstation vangt die dag vogels en demonstreert het ringen aan het publiek. Ben je van plan te komen ring dan een uurtje mee. Stuur in dat geval even een mailtje!

Kijk hier voor de uitnodiging.