2 februari 2010 - GRIEL is op 20 januari uitgerold naar de eerste groep ringers. Zo'n zestig mensen hebben inloggegevens ontvangen en werken momenteel met GRIEL. Deze mensen hebben ook een eerste versie van de handleiding ontvangen. Aan de handleiding wordt momenteel verder gewerkt en deze komt zeer binnenkort beschikbaar op de website van het Vogeltrekstation. De eerste gebruikers ervaren de vele mogelijkheden van GRIEL als positief, maar moeten wel wennen aan het nieuwe systeem. Een aantal verbeterpunten is al gesignaleerd, en binnenkort al zullen de eerste verbeteringen aan GRIEL worden doorgevoerd. We laten via deze rubriek weten om welke punten het gaat.

GRIEL werkt niet optimaal met het verouderde Internet Explorer 6. Het is onder andere niet mogelijk om uw adresgegevens in te vullen bij het doen van een publieke melding. De acht jaar oude webbrowser die werd gelanceerd met de introductie van Windows XP wordt wereldwijd geboycot door webdesigners. Het is niet meer mogelijk websites te bouwen die goed werken onder IE 6! We raden daarom iedereen aan IE 6 te vervangen door IE 8. U kunt gemakkelijk upgraden naar Internet Explorer 8.

In Firefox werkt het ophogen van het ringnummer bij de invoer van ringgegevens niet. Bij andere browsers gaat dit zover bekend wel goed. We werken aan een oplossing.

Belangrijk nieuws: er is een speciaal forum gemaakt waar alle ringers hen ervaringen met GRIEL kunnen delen. We hopen dat op deze manier problemen, tips en vragen sneller kunnen worden afgehandeld, en dat gebruikers via het forum elkaar de fijne kneepjes van GRIEL kunnen leren. De medewerkers van Vogeltrekstation zullen op het forum zoveel mogelijk informatie over GRIEL zetten, en proberen vragen te beantwoorden. U ontvangt een deze dagen een uitnodiging vaoor het forum, of heeft deze inmiddels al ontvangen. Het forum is opgezet door Peter van Zwol, tevens lijstbeheerder van Ringersnet. Informatie over het forum, over GRIEL (bijvoorbeeld tips en FAQ's), en de handleiding zullen beschikbaar komen op de GRIEL informatie pagina.