18 maart 2010 - Het is mogelijk de kosten die u maakt voor het vangen en ringen van vogels op te voeren bij uw belastingaanfgifte als schenking aan het Vogeltrekstation. De KNAW, waarvan het Vogeltrekstation onderdeel uitmaakt, is officieel aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Download hier de ANBI verklaring van de KNAW. U voert de kosten dan op als niet-gedeclareerde kosten. De belastingdienst zegt hierover het volgende (update situatie maart 2017):

Maakt u kosten voor een ANBI, bijvoorbeeld als vrijwilliger? En ontvangt u geen vergoeding voor die kosten? Dan tellen deze kosten mee als een gewone gift. Als de ANBI de gemaakte kosten niet kan vergoeden, is ook sprake van een gift.

Voor autokosten die u niet declareert, mag u een vast bedrag van € 0,19 per kilometer meetellen. Voor taxikosten mag u de werkelijke kosten meetellen.

Het is mogelijk dat de belastingdienst u vraagt bewijsstukken te overleggen. U kunt facturen van uw aankopen van ringen en andere ringbenodigdheden zelf downloaden door in te loggen en vervolgens naar het tabblad 'orders' te gaan. Hier kunt u al uw bestellingen zien en van elke bestelling een factuur ('invoice') downloaden.